Power Babes

I förra veckan träffade jag två brudar som är helt fantastiska!
Att få träffa två brudar som har så mycket positivenergi och ger så glada vibbar var något jag verkligen behövde
 
Vi pratade en hel del om att göra saker för sin egen skull och inte för andra, och detta fick mig att reflektera.
Vem gör jag det för?
Jag har en enorm tendens att göra saker för andra och sätta andra personer före mig själv, och det är jag inte ensam om!
 
Det är dags att börja fundera på vem jag saker för och är inte svaret att det är för min egen skull ska jag omvärdera mitt beslut både en och två gånger. För det är nu dags att sätta mig först i rummet!
 
 

Stress Stryper Kreativiteten

Det är ingen hemlighet att jag är en stressad person. Alla åtaganden och behovet av att vara så effektiv som det bara går.
 
Nu när jag tvingas att ligga hemma på soffan. Tvingas vila upp mig kommer något till mig som länge har saknas.
Kretiviteten.
 
Jag var som barn väldigt kreativt lagd. Jag älskade måla och rita. Jag spelade en massa instrument och jag hade en fantasi utöver det normala.
Kreativiteten har lyst med sin frånvaro, och jag har många gånger försökt peta in en timme här och där för att "öva upp" mig som jag försökte förklara min avsaknad av kreativitet.
 
Idag hände dock något fantastiskt. Jag kände mig inspirerad till att knåpa ihop något fint på vardagsrumsbordet och jag måste säga att jag är nöjd över resultatet. Och grädden på moset. Jag tog bilder och kände mig inspirerad att av fotoredigera bilder för att skapa något mer än bara en bild. Leka med olika bildjusteringar. Och det mest fantastiska...
 
Jag kände mig nöjd med resultatet. Jag som aldrig annars känner mig nöjd med något utan alltid ska förbättra lyckas få känna den här känslan som många andra har. Att känna sig nöjd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att våga ta risker

Varför är risk så negetivt laddat?
Varför är så många rädd för att just ta risker?
 
Jag kan mest bara relatera till mig själv men är säker på att det finns fler än jag som känner att det är svårt att ta beslut, främst när det finns en risk för att välja fel.
Nu är jag lite extrem när det kommer till beslutsfattande, kläder är extremt svårt för mig att bestämma. Men större beslut som vilken utbildning ska jag ta, vilken bil ska jag köpa, eller investeringar som direkt kan påverka vardagen är enormt svåra, och där är det faktiskt ofta slumpen/ödet som får göra dom besluten åt mig då jag är för rädd att "välja fel".
 
Men vem är det som säger vad som är rätt eller fel?
Jag menar, visst nu pluggar jag till civilekonom och det är väl inte fy skam. Men jag tänker fortfarande tänk om jag valt fel? Risken finns ju att jag har valt fel att plugga till civilekonom jag kanske inte ens skulle pluggat vidare utan snarare jobbat kvar på bageriet i Frankrike och varit lyckligare?
 
Låt oss gå tillbaka till just det bageriet i Nice, Frankrike. Jag skulle precis bli befodrad till butiksansvarig efter 4månader av hårt slit. Men någonstans fanns den där viljan att vilja bli något.
Efter mycket velande sa jag upp mig, flyttade tillbaka till Sverige för att bli civilekonom. Gjorde slut med min franska pojkvän och fann mig helt plötligt på ett ställe utan familj/vänner. Jag hade lämnat (allt), väljer att sätta det inom parantes då det var en uppoffring jag hade valt att göra flera gånger om så här i efterhand.
 
Men där och då lämnade jag ett ganska så okej liv på rivieran, fantastiska människor, ett jobb som jag var bra på. Jag tog en risk. Jag tog ett beslut som skulle ändra mitt liv för gott. Till det bättre eller det sämre. Den risken jag tog gav mig möjlighet till att hamna där jag är idag. 
Vi svenskar ser ofta risk som något dåligt, och det är något vi får med i från barnsben. Däremot är definitionen av risk så mycket mer. Det kinesiska tecknet för risk betyder även möjlighet vilket ger en mycket skönare bild av vad risk faktiskt betyder.
Utan att ta risker får vi inga möjligheter. Att jag gav upp allt i Nice gav mig möjligheten till en civilekonom examen, en fot i bankvärlden samt gav det mig möjligeheten att träffa den person som kom att bli den viktigaste personen i mitt liv
 
 
 
 
RSS 2.0