Oförklarlig energi

Hur kan man ha så mycket energi så här på kvällen efter att ha varit uppe sen 3imorse, rest en hel dag, pluggat järnet på ett annat språk, varit i stallet samt körsång?
För att sedan efter klockan åtta, laga mat, diska, plocka undan, städa upp efter resan, städa lägenheten, organisera om i hyllor och skåp, planera inför jul samt yoga med styrkeövningar? Vart kommer all denna energi ifrån? Varför kan jag inte få ha den här energin i min vanliga vardag istället?
Något säger mig att denna energi kommer jag få betala för imorgon😓

SJs personal överraskar och Kiko uppför sig exemplariskt!

Hej allesammans!
Idag vart det en tidig dag. Redan vid 3 var jag uppe för att hinna med tåget vid 5 från Sundsvall tillbaka mot Linköping.
Visserligen har hela resan bestått av en massa förseningar av olika slag MEN! Sträckan Sundsvall - Stockholm hade en anställd som var så där glad och positiv så hela dagen blir lättare. Han var trevlig, service minded och verkligen hade ett genuint leende på läpparna. Fler sådana personer i världen tack!
Bara en sådan liten detalj som att han säger godmorgon och hoppas på att jag lyckats fått lite sömn(han har antagligen sett att jag försökt få mig lite sömn), serverar mitt kaffe och häller i mjölk, och räcker över det med ett leende.

Kiko har skött sig exemplariskt. Gått fint bredvid mig och inte varit i vägen för andra människor. Har varit tyst och lugn på tåget.
Sköttet sig helt perfekt när vi tog en kaffe med.
Fina hund!
fikapausen
Myser med goseleksaken

Civilekonom programmet inriktning franska

Som jag nämnde igår så pluggar jag till civilekonom vid Linköpingsuniversitet. Ett val som faktiskt är ganska chockerande med tanke på hur antiekonomi jag var under hela gymnasietiden men saker och ting förändras tack och lov!

Men jag valde inte att läsa ekonomi pga ekonomin i sig. Eftersom jag tog ett sabbats år på fyra år där jag bodde och lärde mig franska ville jag göra något med språket och efter många vändor på antagning.se så insåg jag att antingen var det ämneslärare 5år, eller civilekonom 4år. Valet var då enkelt!

Tror att jag hade trivts väldigt bra på läraryrket men då när jag gjorde valet var jag väldigt stressad över min situation, att jag inte kommit till skott och börja plugga ännu så valde jag den kortare. Det ger dessutom mer i månadslön i genomsnitt. Jag vet att pengar inte kan köpa lycka men man kan komma långt på det.
Sen säger jag inte att jag valt ekonomi endast för att lönen ser bättre ut, utan jag gillar tanken att inte vara fast till ett yrke, som lärare blir. Vem vet kanske tänker jag fel.

Men nu till själva programmet så ni förstår lite mer vad det är för val som jag tampas med här dom kommande månaderna, och vad man kan bli.
Civilekonom programmet ger en bas inom nationalekonomi och företagsekonomi dom första två åren. Men sedan ska man välja att rikta in sig på något spår inom dom här huvudområdena.
Många andra har valt att utbilda sig till civilekonom där de redan vet vad dom ska bli eller iallafall inom vilket huvudområde de ska inrikta sig mot. Men så har vi lilla mig. Som alltid har haft svårt att välja och velar i alla lägen. Jag vet inte vad jag vill med utbildningen annat än att jag vill jobba på annat språk.

Detta program har som rubriken redan avslöjat inriktningar inom språk, där franska var ett självklart val. Vi läser då franska fackspråkskurser och är faktiskt mitt uppe i en just nu. Marknadsföring på franska, intressant och framförallt väldigt skönt att ha lektioner på franska. Känns som om en annan del av hjärnan får jobba och motivationen höjs ytterligare vid kurser på annat språk.RSS 2.0