Det har släppt!

När jag väl bestämde mig för att plugga förra året efter 4års uppehåll var min största utmaning att hitta tillbaka, hur gör man? Mitt anteckningsblock var en enda röra under första kursens föreläsningar, och jag lusläste all kurslitteratur men förstod nada. Första skriftliga arbetet var dock ännu värre... Visserligen var jag aldrig duktig på att skriva uppsatser eller skolarbeten överhuvudtaget i gymnasiet, men första uppsaten här på universitetet var en total katastrof. Rapportskrivningar vi har haft efter den har inte varit något att hänga i julgranen heller för delen, men då har dom varit på engelska eller franska så då har jag kunnat använda undanflykten att det hänger på språket. Men så nu... Nu har det släppt. Vi har en statistik kurs och gör ett grupparbete där en rapport ska skrivas utifrån en enkätundersökning och jag kan inte sluta skriva och grejja med den. Tycker att det är kul och visst har jag fortfarande mycket kvar att lära men just det där att det inte känns svårt, oövervinneligt eller jobbigt gör det hela så mycket enklare! Och varför denna dramatiska vändning, från att vara den som inte får ner något alls till vara den som inte vill sluta? Jag tror att mycket ligger i hur mitt liv har förbättrats. Eller det var nog fel ord val. Men jag har gjort val som bara har varit bra för mig, och raderat bort alla dåliga relationer som tryckt ner mig och bit för bit brutit ner mig helt enkelt. Med rätt personer i livet har jag både funnit motivation till träning och hälsosammare livstil, men nu även motivation att utvecklas akademiskt och vem vet, kanske snart sätter drömmarna igång igen? Härligt att känna så här!

Jobbar på en fantastisk arbetsplats

Hoppas ni alla har haft en lika bra start på veckan som jag har haft.

Senaste veckorna har jag varit nära att bryta ihop många gånger, och slutet av förra veckan var något av det värsta jag varit med om.
Helt orkeslös, nedstämd och hjärtklappningar. Har kört på för högt tempo lite för länge me jobb, stallet, plugg, gym och allt annat runt omkring.
Jag framförde min oro till min chef och frågade om det var lugnt att jag jobbade lite mindre denna vecka. Och underbar som hon är tyckte hon att jag skulle vila upp mig helt.
Något jag först reflexmässigt tänkte avböja men vad kommer egentligen hända om jag inte jobbar på en vecka på banken? Det är ju inte så att världen eller banken för den delen kommer gå under. Så nu denna vecka är det bara plugg som ska inplaneras, allt annat som tex städning och träning får komma när det passar och när orken finns där.

Allt detta för att bara få uttrycka min lycka över att ha turen att få jobba på en bra arbetsplats under studietiden. Finns många som inte har samma tur.

Sista PT-passet!

Hej allesammans!
Idag har jag verkligen blandade känslor. Efter lite drygt 3månader har jag nu haft mitt sista PT-pass. Haft 12tillfällen med en underbar PT på world class här i Linköping och har fått de resultat jag velat få.

Jag har velat lite i om jag ska lägga ut mina resultat eller inte, men det inspirerade min syster så kanske kan inspirera någon av er som läser i detta nu.

Detta är då alltså böjen på min resa, mina 3månaders hårt slit, eller ja hårt var det inte, utan jag har verkligen kommit in i det och det är ingen jobbig grej att äta rätt och träna nu. Hon har verkligen lyckats min PT. Stor eloge till henne!

Lite bakgrund till varför jag har gått hos PT.

Jag har länge nästintill alltid varit missnöjd med min kropp, både vikt och styrka. Jag har aldrig gillat att vara med på idrotten och aldrig varit bra på det heller. Undvek allt som hade med styrka och kondition att göra för jag aldrig var bra på det.
Däremot har jag ridit och dansat, men dansade alla olika danser jag kunde för att ha en bortförklaring varför jag inte var bra på något av dem.

Så här efterhand förstår jag att jag är extremt prestations inriktad och har aldrig kunnat acceptera att jag är dålig på något, även fast jag är totalt nybörjare.
Här har vi anledningen till varför det har tagit mig 8år att börja på gym. Men under det här året har det hänt mycket, och i höstas tog jag tag i saken. Min syster har inspirerat mig enormt, samt träffade jag en tjej som jobbar på samma avdelning som mig i banken, som är extremt inspirerande med sin inställning till träning heller blogg hittar ni på https://sofiahager.wordpress.com . Jag följde med henne på WorldClass där jag provade på men pratade även med dem och det resulterade i att jag skrev in mig med en pt.
Detta eftersom jag insåg att annars kommer jag aldrig komma igång då jag inte vet hur man gör.
Den tjejen som varit min pt har stärkt mitt självförtroende något enormt och jag vågar faktiskt ta plats på gymmet. Hon har lyssnat och funnits tillgänglig på telefon 24/7 för att svara på frågor jag har haft om det ena eller om det andra.

Idag kan jag acceptera att jag är långt ifrån lika bra som alla andra på gymmet och köra min grej och fokusera på mitt. Jag kan ha på mig tighta träningsbyxor utan att känna mig obekväm. Det här självförtroendet har jag även fått med mig utanför gymmet så ett stort tack till Sara på WorldClass i Linköping.

Kommer antagligen komma lite fler inlägg angående min träning eftersom det har blivit en stordel av mitt liv.
RSS 2.0